View Single Post
Stary 27-02-2018, 20:52   #1
grabson121
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: Focus C-Max
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2005
Domyślnie nowy akumulator a dalej nie mogę odpalić 2.0TDCI

Witam. Poszkodowany to Ford Focus c-max z 2005r. 2.0tdci 133km.
Problem polega na tym że miesiąc temu zmieniłem akumulator na nowy gdyż stary juz wysiadł miał ponizej30% sprawności. Po wymianie akumulatora wszystko działało dobrze. Tydzień temu po staniu samochodu w garażu w weekend( dwa dni stania) w poniedziałek już nie odpaliłem. Z kabli zapalił od strzała. Mierzylem pobór prądu miernikiem i po ponad pół godziny utrzymywał się stan 0.20A. Po nocnym staniu jakoś rano dało się odpalić. W ten weekend musiałem także zostawić na weekend auto więc za wczasy odlaczylem aku i w poniedziałek odpalił super aż do dziś.... Dziś już zaczęły się cyrki z samochodem, odpalił lecz z trudem po pracy także lecz już później nie chciał w ogóle zagadać lecz po chwili postoju zapalił lecz wyskakiwal błąd układu kierowniczego. Przy odpaleniu po 20 minutach stania zgaslo podświetlenie zegarów i panelu klimy. Lecz odpalił. Po 15 minutach jazdy zgasilem i już nie odpala. Błędów w gem nie ma. Akumulator ma napięcie 12.2v bezpieczniki sprawdzone. Szukałem na forum i nie wiem czy to wina zegarów czy już czas na GEM.
grabson121 jest offline   Odpowiedź z Cytatem