Cytat:
|
U mnie natomiast dziś rano przy nawet większym mrozie, w drugim dniu jak zalane jest lepsze paliwo odpalił bez problemów za pierwszym razem po jednym grzaniu.
|
No coś Ty, przecież tu wszyscy twierdza, że ON to ON i każdy taki sam bo od tych samych dwóch monopolistyczny polskich rafinerii
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i nie ma sensu się zajmować, rozczulać, poprawiać jego parametrów szczególnie zimą
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Lejesz i jedziesz
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Druga ważna sprawa i nie to żebym sam był taki mądry bo diesla mam ledwo drugi rok, ale na szczęście mam 3 kumpli pracujących w renomowanych stacjach Schell, StatOil, BP. Pracują wiele lat. Przeszli ścieżkę kariery zawodowej od pompiarza do kierownika i każdy za nich radzi aby broń Boże nie tankować ON całego zbiornika w jednej stacji. Tankować w 2-3 sprawdzonych po pół zbiornika. Tym sposobem się ustrzeżemy na trafienie którymś razem w słabe paliwo, bo mimo, że ON to ON i każdy taki sam tłusty
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. jest to paliwo o ogromnym rozrzucie parametrów fizyko chemicznych w Polskich nawet na markowych stacjach
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Zatankujemy 45-50 litrów w jednej stacji kulawego ON i jesteśmy załatwieni na cacy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Jeśli wlejemy 25-30 litrów to jest szansa, że jakoś pojeździmy. Polskie oleje napędowe trzeba poprawiać, uzdatniać własnym sumptem za nieduże pieniądze, za śmieszne pieniądze 4-7 zł dodatek kosztuje. Na jeden 50-55 litrowy zbiornik paliwa. Mam wgląd w karty zaopatrzenia 3 stacji w ON, czyli to co przyjeżdża w cysternie i teoretycznie mam parametry napisane na papierze warunków technicznych paliwa. Przeanalizowałem sporo tych kart zaopatrzenia . Co tam się wyrabia to głowa boli.
Ja wiem, wiem że wielu Wam auta jeżdżą na czystej i się tym chwalicie, ale co z tego jak bywa, że innym nie chcą jechać
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ps
Kilkukrotne grzanie tych samych świec w tej samej głowicy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. to strzał w kolano, bo po prostu sadzamy akumulator. Świece pobierają sporą energie z aku który stoi na mrozie i ma najczęściej max 50-60% swojej nominalnej pojemności Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.