A spojrzę. Tylko chodziło mi o znalezienie Focusa MK3 (2011-2014) z lidarem. Akurat tych było (moim zdaniem) w Anglii mało. Jak wspomniałem, STki to tak - widziałem, więc kto wie czy nie była promocja na pakiety, jednak w zwykłych Focusach rzadko miałem okazję widzieć cokolwiek więcej niż szyby/zmierzch. Kwestia że taki ACS był z pewnością bardzo drogi do zwykłych "pakietów" wyposażeniowych (jako "on top of all the things you have ordered") a przy Titanium czy Titanium X zapewne był "ostatni" na liście jeśli chodzi o dodatki na każdą kieszeń.
Co innego xenony, LED'y czyli rzeczy które można pokazać w salonie jak stoi wypolerowana "pokazówka" a co innego system który "wyhamuje auto ale do prędkości 30km/h (jakieś 18mil na godzinę) . I właśnie jak napisałem te 18mil na godzinę to jestem w stanie zrozumieć jak ciężko było sprzedawcom to "sprzedać"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A) w Anglii ciężko znaleźć miejsca w których byłoby ograniczenie prędkości niższe niż 20mil na godzinę (więc wszyscy na takim ograniczeniu jadą albo 20mil albo więcej)
B) 18 mil na godzinę na desce rozdzielczej jest tak blisko zera, że rzadko wskazówka tam "ląduje"
C) Miejsca które mają ograniczenie 10mil na godzinę to zazwyczaj parkingi centrów handlowych lub parkingi magazynów/fabryk.
Stąd jestem w stanie zrozumieć marketingowy wydźwięk że "auto wyhamuje Cię w korku do prędkości 30km/h" a co innego wydźwięk że auto wyhamuje Cię ale do prędkości 18 mil na godzinę
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Być może to było przyczyną, że w Focusach MK3 2011-2014 tak rzadko widziałem coś więcej na szybie niż czujnik zmierzchu/wycieraczek. A jak już widziałem cokolwiek więcej, to zazwyczaj była to kamera rozpoznawania znaków (i tutaj często zaprzężona z aktywnym tempomatem). Ale te "jednostki" zazwyczaj miały po prostu "wszystko" co się tylko dało, ale bez podświetlanej gałki zmiany biegów czy plakietek Focus na progach (więc nawet widać że jak ktoś kupował na maksa, to jednak te dodatki w zakupie kosztowały zbyt dużo, żeby był na nie "popyt")