View Single Post
Stary 02-03-2018, 13:30   #68
adamek2828
ford::advanced

Imię: Adam
Model: Focus mk3 lift mondeo mk4 lift
Silnik: 1.5tdci 95kM 1.6 115KM
Rocznik: 2018 2013
Domyślnie Odp: Korzystanie z funkcji serwisowych Forscan

Cytat:
Napisał mihoo5 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To może zacznę od początku. Wszytko robię za pomocą ForScan. Silnik trzęsie na wolnych obrotach. wystarczyło dodać trochę gazu i wszystko ok. Resetowałem dawki w starych wtryskach dwa razy i po ostatnim resecie już się nie "podniosły". Brak autoadaptacji nierówna praca silnika, biały dym, i stukanie przy dodawaniu gazu powyżej 2000 obrotów. Kupiłem używki niby przebieg ok 60 tyś. wymieniłem wczytałem nowe kody wtryskiwaczy. Pierwsze odpalenie i od razu było widać różnice. Reset dawki wtrysku odpalam a silnik nic nie trzęsie nic nie stuka przy dodawaniu gazu. Autoadaptacja na autostradzie ok 15 km. Co prawda na wolnych obrotach trochę trzęsło budą ale bardziej dynamiczny. Od kiedy go kupiłem to chyba tak dobrze nie jeździł. Pochodził pół roku i dalej to samo. Przyspieszenie tylko powyżej 2200 obrotów, rozjechane parametry udziału mocy w cylindrze. Dopiero powyżej 2000 obrotów wszystkie na 1.0000... Zrobiłem reset dawki opalam i słysze jak klekocze. Przejechałem autostradą 30 km tylko pierwszy inj_learn 4 reszta na 0. Odpala na mrozie bez problemu ale biało dymi i stuka przy przyspieszaniu. Podejrzewam opiłki w układzie i uszkodzone wtryski.
Zadzwon. 609900903

Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
adamek2828 jest offline   Odpowiedź z Cytatem