Temat: [Mondeo 2007-2014] 2.0ecoboost 240KM - brak mocy
View Single Post
Stary 02-03-2018, 13:56   #11
Dudi_81
ford::advanced

Imię: Łukasz
Model: Audi Q5 Quattro
Silnik: 2.0 TFSI 320KM
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: 2.0ecoboost 240KM - brak mocy

Cytat:
Napisał tomekxo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tdci i ecobooscie mam ten sam zaworek PA6 - GF30
Niestety ale to co podałeś to materiał z jakiego jest wykonany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Kolektor możesz znaleźć na alliexpress, z przesyłką i VAT'em który doliczają na celnym wyszło kolo 1 tys. Plus w moim przypadku były całe bebechy do wymiany.

W podobnych pieniądzach była turbina po regeneracji z takim kolektorem na allegro http://allegro.pl/turbina-mondeo-s-m...duct&bi_m=reco

Wydaję mi się, że nie ma sensu regenerowanej ze starym kolektorem.

Zawór znajdziesz po nazwie i numerze, ja mam narazie pożyczony. Niestety problem jest dalej nie rozwiązany. Jeśli kilka razy w ciagu jazdy przycisnę mocniej, to w którymś momencie wywali. O dziwo raz się to zbiegło z założeniem pokrywy pod silnikiem. Bez pokrywy cały tydzień jeździłem bez błędu, więc może intercooler do obejrzenia.

Do sprawdzenia jeszcze MAP sensor w kolektorze dolotowym oraz jeden czujnik w intercoolerze. Może ponownie wężyki do przejrzenia.

Rozmawiałem również z Solid Garage "wymieniliśmy wszystko co się dało prócz turbiny. Dopiero wymiana filtra powietrza dała efekt. Po roku niestety trzeba było wymienić całą turbinę (smax 2.0 eb)"

Ostatnio edytowane przez Dudi_81 ; 02-03-2018 o 14:01
Dudi_81 jest offline   Odpowiedź z Cytatem