View Single Post
Stary 02-03-2018, 16:49   #190
klocolus
ford::professional

Imię: Karol
Model: mondeo MK4 / MK5
Silnik: 1.6 eb ~210KM / 2.0 tdci 215KM
Rocznik: 2014 / 2017
Domyślnie Odp: Kodeks Drogowy... pytania i odpowiedzi

Czyli wychodzi na to że mamy najmniej praw Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Napisał Triam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Gdzieś był taki przepis , że kierujący pojazdem może kazać pasażerom wysiadać tylko z prawej strony, może później wkleje.
Wtedy kto ponosiłby winę za ewentualną kolizję? Kierowca, pasażerowie czy rowerzysta?

Kolejne sytuacje, które mnie nurtują (przepraszam za szkice w paincie ale grafikiem nie jestem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.) :

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pierwsza sytuacja: rowerzysta przejeżdża sobie w taki sposób między wolno toczącymi się autami i dochodzi do kolizji bo auto zaczęło przyspieszać za poprzedzającym pojazdem

Druga sytuacja: dwa ronda niedaleko mnie. Bardzo często dochodzi do spotkania pojazdów w taki sposób jak na rysunku. Niby osoba na zewnętrznym pasie ronda ma pierwszeństwo ale z drugiej strony tamten był wcześniej na rondzie. Różne opinie słyszałem także pytam się jak to w praktyce wygląda. Zawsze puszczam tych ze środkowego pasa bo znam już jak to wygląda w praktyce - bardzo często trąbią i się nawet odgrażają - ale moim zdaniem wymuszają pierwszeństwo. Ronda są dosyć ciasne jak na dwupasmowe także zmiana na nich pasów jest zdecydowanie utrudniona.
klocolus jest offline   Odpowiedź z Cytatem