Cytat:
508 faktycznie ładnie wygląda... Ale czy to nie ma kanapowego zawieszenia?
|
I będzie miała tylu przeciwników co zwolenników "kosmicznych" przycisków ... nie każdemu się to podoba
Tak samo ten układ zegary / kierownia w większości ich modeli mnie to akurat odpycha
Bump:
Cytat:
O to, to Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Właśnie oddałem E klasę. Co prawda diesla V6 ale zawieszenie miała podstawowe. Muszę to jeszcze mentalnie ogarnąć. Do tej pory stanowczo twierdziłem, że segment premium E nic nie wnosi wobec Vignale jeśli nie ma min 6 cylindrów. Trochę za bardzo generalizowałem bazując jedynie na doświadczeniach z Audi i BMW. Klasa E rozwala system. Lubię na drodze ostro pocisnąć, wykorzystać każdy cm na wirażu, pójść niedaleko od limitu ale ten Mercedes był do tego stopnia relaksujący, że po prostu chłonąłem komfort. Stałem nim prawie 2h w korku zwyczajnie czekając. Absolutnie odciął mnie od jakiejkolwiek drogowej spiny. Dało się nim jechać całkiem szybko (258KM) ale nie miało to sensu. Najlepiej około przepisowo. Bez zbędnej nerwówki, bez zbędnej napinki a jeśli trzeba to z aksamitną gładkością zrzucał z 9. na 5. bieg by wciąż w ciszy przyspieszyć. Jego komfortowe zawieszenie i światła MutliBeam LED zmieniły moje nastawienie do tej marki. Ten samochód nawet z małym i słabym silnikiem ma sens. Jest zupełnie inne niż cokolwiek z kołami dostępne u nas.
Okazał się dla mnie gigantycznym zaskoczeniem. Jak go zobaczyłem, że stoi zamiast 530d to już wiedziałem co o nim myśleć. Ależ się przeliczyłem!
|
Dzięki za twoje komentarze z uwagi na wachlarz aut , którymi się poruszasz są bardzo opinio twórcze ... akurat najnowszą e klasą nie jechałem ale zawsze pozycjonowałem ją ciut wyżej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.