View Single Post
Stary 03-03-2018, 11:35   #4715
niko123
ford::advanced

Model: Ford Focus II
Silnik: 1.6 TI-VTC
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Mazda 6 2,5 full opcja w pl koło 160 tyś ? ja ją kupiłem za 29,5 tyś euro - czas oczekiwania 4 miesięcy a cena w aso mazda w de to 43 tyś euro, jak to zrobiłem ?
Importer - mazda importowana z z Dani ale oczywiście wszystkie papiery po niemiecku, auto niczym się nie różni jakbym kupił je w aso mazda w de.
120 tyś zl na nówke m6 2,5 full opcja jasna skóra.
Daje cennik ceny w brutto, doliczylem, lakier, navi i coś jeszcze aby była całkowicie full bo w dani jest troche inaczej jak w pl.
Gwarancja na wszystko 5 lat 120 tyś zl na pl, m6 2,5 full najnowszy model 2017 po 2 lifcie.
Dodam że tylko jest taki jeden importer mazdy na całym terytorium De, ( podpisana umowa itp wszystko przezneta ) - raz pojechalem tylko do siedziby importere po odebranie auta i zapłacenie. Mieszkam w de i tu znalazłem przypadkowo importera a już miałem kupić za 160 tys w pl i potem przejerestrowac na niemieckie blaty. ( dokladnie to kupic bez watu w pl 22%podatku i zaznaczyć w aso mazda pl ze kraj rejestracji De, auto na lawete w de oplacenie watu 19% i rejestracja tablic. ) - mimo wszystko wyszło by taniej jak kupić bezpośrednio w aso mazda de.
Importer znaleziony na terenie niemiec spadł mi z nieba Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Podobno w Dani są tanie auta ale rejestracja na terenie Dani jest bardzo droga i wtedy taka mazda tam wychodzi drogo - trochę nie ogarniam tematu więc mogłem coś pokręcić ......

Cennik w brutto, wszystkei auta.
http://www.importautomobile.com/cms/preislisten/

Cennik mazda 6.

http://www.importautomobile.com/cms/...im_Kombi_06.17.

Napisałem meila, odesłam mi importer umowe do podpidania, odesłałem pocza elektroniczna , dostałem info z realizacja i to wszystko, podjechałem po mazde, zapłaciłem, - jedyne co to że importer wysłał mi ksiązeczkę servisową po 2 tygodniach bo mazda z Dani musiała mieć jakieś potwierdzenie że ją odebrałem.

W cenniku co podałem jest Mondeo - możecie porównać. - nie wiem czy wychodzi akrakcyjnei ale na mazdzie zaoszczędziłem koło 12 tys euro.

Ostatnio edytowane przez niko123 ; 03-03-2018 o 11:46
niko123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem