View Single Post
Stary 03-03-2018, 11:55   #4718
niko123
ford::advanced

Model: Ford Focus II
Silnik: 1.6 TI-VTC
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Mazda full to mazda full - nie ma nic w cenniku co można dokupić - dla tego pisze full. ( w cenniku mazdy 2,5 mazda full to max full a w mondeo full opcja to golas )

200 ps to nie mało jak mazda ma 1400 kg i koło 7,3 - 7,5 do 100 to lepiej jak mondeo 240 ps. ( oczywiście tylko 270 nm momentu i tu minus dla mazdy. )
Nie opłacałem akcyzy -importer tak to załawia jak bym kupil mazde z terytorium De a nie Dani.
Mam wszystkie papiery jakbym kupił w De, importer ma siedzibe w De a to że sciąga auta z Dani to mnie nie obchodzi , jeśli są 20% tańsze.
Nie opłaca się watu czy akcyzy.
To jeśli chodzi o terytorium Niemiec.
Nie wiem jak to jest kupić auto od importera z De i rejestrować a Pl.
Jak objaśniłem wcześniej , można kupić chyba bez watu ale trzeba podać kraj docelowy np Pl i tam już danym kraju zapłacić insniejący podatek watu .

Importer zaznaczył że kraj docelowy De - dostałem briw itp czyli papiery po niemiecku, nie opalacem watu czy akzycy, auto nowka bez tablic itp to oczywiste, może ta sie tak że importer zalatwia w papierach kraj docelowy pl i nie będzie akzycy bo dlaczego ja nic nie płaciłem ? , tylko to co podałem wam w cenniku. -( wszystko załatwiłem z kompa w domu ).

Ostatnio edytowane przez niko123 ; 03-03-2018 o 12:06
niko123 jest offline   Odpowiedź z Cytatem