Temat: [Focus 2004-2008] Wymiana Oleju / Spory ubytek / 2.0 TDCI
View Single Post
Stary 04-03-2018, 09:37   #9
cezarg1410
ford::expert

Model: Focus MK3.5
Silnik: 2.0 TDCI 180
Rocznik: 2018
Domyślnie Odp: Wymiana Oleju / Spory ubytek / 2.0 TDCI

Cytat:
Napisał DAMBOR-MK2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bump:

Ja ostatnio jak sprawdzałem olej czyt. miesiąc temu było go dużo więcej czyli trochę mniej niż w połowie bagnetu, ale w pewnym momencie zaobserwowałem właśnie taki spadek tak samo jak płynu chłodniczego ,który jest również poniżej minimum .

Tak jak wspomniałem lubię czasem go "przeciągnąć" do 3,5-4 tyś na biegach 3,4,5 jak to się mówi wypędzić pajęczynę z turbiny ;p może przez to trochę oleju lubi łyknąć? Czy raczej trzeba bardziej zagłębić się w temat?

Kwestia też jest tego typu ,że bagnet jest wygięty .. tzn zdeformowany może tak naprawdę poziom oleju jest większy?
Moim zdaniem nie może. Ale wiadomo każdy egzemplarz silnika jest inny. Tak jak mówię... Ja swoim jeżdże z cegłą na gazie. Potrafię przeleciec trasę wawa - wrocek że stała prędkością 180- 190 kmh i mam pobór oleju zerowy.
Co do specyfikacji...
https://filtrytotu.pl/pl/oleje-silni...xoCUdcQAvD_BwE
Masz tu olej motula który spełnia normę Forda o której piszesz. Ja taki leje i jestem zadowolony
cezarg1410 jest offline   Odpowiedź z Cytatem