Czujniki ciśnienia w oponach
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.Od tygodnia jestem mam nadzieje szczęśliwym posiadaczem MK4. Z góry przepraszam jeśli temat już bo szukałem i postów jest od groma o czujnikach ciśnienia ale mojego przypadku nie trafiłem. A więc do meritum. Po kupieniu Mondeo i przyjechaniu do domu coś mnie tkło i odłożyłem kołpaki i prawie się przewróciłem jak zobaczyłem na stalowych felgach rudzizne i się zastanawiałem jak dojechałem do domu na takim czymś.podejrzewam że w niemczech skąd samochód zakupiłem był na aluminiowych felgach bo niemiec na takie coś by sobie nie pozwolił i by przeglądu nie przeszedł ale ktoś je zarypał. ok wracając do tematu na tych rozlatujących się stalówkach są prawdopodobnie czujniki ciśnienia tylko nie wiem czy te koła takie założyli bo mieli pod ręką czy faktycznie mam pomiar ciśnienia w oponach. na komputerze w komunikatach nie mam opcji ciśnienia opon. kładłem się pod samochód i jakieś kable tam idą ale nie wiem czy to są od ciśnienia czy od ABS i nie wiem dokładnie jak i gdzie miały być umiejscowione te antenki. Muszę wymienić te koła bo strach na nich jeździć i nie wiem co się będzie działo jak je odkręce. Jak nie ma pomiaru ciśnienia to OK ale jak jest to już gorszy problem. Czy ktoś z forumowiczów ma jakieś foto gdzie i jak to wygląda i powinno być umiejscowione.Z Góry dziękuję i przepraszam jeśli temat już był poruszany.
|