View Single Post
Stary 07-03-2018, 14:39   #1
Radek S-MAX
ford::average

Model: S-MAX
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2006
Domyślnie 2.0 TDCi 140KM GRUSZKA SIŁOWNIK błąd P2263

Witam,

dawno nic tu nie pisałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Problem z silnikiem 2.0 TDCi 140KM po odpaleniu wszystko jest ok, nie ważne czy zimny, czy ciepły silnik, pracuje jak złoto po czym włącza się błąd ESP i świeci check engine, błąd po sprawdzeniu FORScan Lite to P2263

Silnik tarci na mocy, nie jakoś tam drastycznie w sumie można normalnie jeździć, turbina jakoś nie gwiżdże, po sprawdzeniu przewodów podciśnieniowych doszedłem do gruszki która nie trzyma :/ łapie lewego powietrza przez jakąś nieszczelność i lipa.

Patrzę że gruszka 179 zł na http://allegro.pl/zawor-gruszka-turb...o&bi_c=Product, wymiana żadna tam filozofia, tylko ta cholerna kalibracja!

I teraz pytanie czy jestem sam w stanie nową gruszkę skalibrować? (filmiki jakieś tam na YT są, tylko nie wiem jakie są parametry do mojej turbiny)

Wiem że najprościej oddać do warsztatu i wymienić cała turbinę ale trochę drogo taka impreza wychodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ktoś przerabiał ten temat?

Album mojego FORD S-MAX

Ostatnio edytowane przez Radek S-MAX ; 08-05-2018 o 14:47
Radek S-MAX jest offline   Odpowiedź z Cytatem