View Single Post
Stary 07-03-2018, 15:36   #4762
anastazyy
ford::advanced

Model: FIesta MK7, Superb III
Silnik: 1,4 Pb/2,0pb
Rocznik: MK7 2015,SIII 2018
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A zawiasy poprawili ?bo stuka podobno niemiłosiernie czytałem na forum wymieniają jakieś tuleje ale to nie pomaga.W B8 też z tylu dobija.

Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
nie odczuwałem dobijania.

Co do 2.0 TSI jest jeden ogar na forum skody który zrobił z tego 444KM i lata już ponad rok. Silnik i skrzynia wytrzymuje.

Bump:
Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mondeo EB budzi moje wątpliwości. Jest za wolny jak na swoją moc, ma za wysokie spalanie i nie ma aktywnej redukcji hałasu. 2.0TSI od VAGa jest tu dużo lepszy.

Czy trzeba się obawiać dwulitrowej wysilonej benzyny? Na pewno nie 2.0 TSI. Moje zrobione na 350KM przeżyło bez zająknięcia 48kkm. 20kkm u mnie ze średnią prędkością 113km/h. Ze 40 razy przynajmniej przejechałem nim 100km poniżej 30'. Pierwsze 28kkm przeżył u młodego chłopaka smagającego chyba ostrzej niż ja. Jestem pewien, że żaden dwulitrowy diesel by tego nie przetrzymał.

A wracając do wartości Vignale to według mnie najwięcej oferuje najbardziej nadziane z TwinTDCi. Właśnie takie za 150+k. To jest baaaaardzo mocna alternatywa do premium E z dwulitrowymi dieslami. Dla niektórych tylko znaczek kiepski.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Jeżeli ktoś nie chce mieć już diesla to VAG wydaje się jedyną słuszną alternatywą w pieniądzach do 170k
anastazyy jest offline   Odpowiedź z Cytatem