Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta
Ja jeździłem Mazdą 6 nie raz. Zresztą dość często mam okazję jeździć różnymi autami i sobie je porównywać do Mondka.
Mazda jest autem mniejszym w środku i to czuć. Jest autem, które też prowadzi się jak mniejsze auto i to kierowca czuje. Jest bardziej nerwowe w prowadzeniu, na prostej, na autostradzie. Natomiast bardzo podoba mi się design i materiały. Coś innego niż proponuje nam Europa (w tym Ford).
Na moje, to osoby zakochane w BMW mają tutaj tańszą alternatywę i w mojej ocenie wcale dużo nie tracą. A może poza samym pseudo prestiżem wręcz zyskują. Mi osobiście lepiej niż Mazdą jeździło się nową Insignią. Podobnie zresztą mogą patrzeć na Mazdę miłośnicy Audi choć Ci zapewne prędzej spojrzą w kierunku Passata czy też Superba.
I żeby nie było, to Mazda, Insignia jak i Mondeo kręcą mnie bardziej niż Passat. Każde ma swoje zalety. Mi nadal per saldo najkorzystniej (choć nie zawsze cenowo) wychodzi MDO.