Cytat:
|
była by opcja aby kolega pokrótce opisał jak zmienić tarcze. Przymierzam się do tej operacji ale nie chce czegoś uszkodzić.
|
Więc tak z tego co pamiętam:
1. Luzujesz ten cały panel pod kierownicą (nie obudowę kolumny kierownicy). Na wysokości włącznika świateł i analogicznie z drugiej strony obudowa trzyma się na zatrzaskach. Ciągniesz do siebie aż puści, następnie obudowa się kładzie na podłogę,
2. Demontujesz maskownicę górną kolumny kierownicy, tą z materiałem stanowiącą całość z ramką zegarów.. Również jest na zatrzaskach. Twoim oczom powinny się ukazać dwie śruby mocujące ramkę zegarów,
3. Demontujesz włącznik świateł. Przykręcony jest dwiema śrubami. Następnie odkręcasz te mocujące ramkę,
4. Ciągniesz z wyczuciem za ramkę. Ona jest na trzech zatrzaskach. Jeden na środku a dwa po bokach,
5. Kiedy pozbyłeś się ramki odkręcasz 4 śruby mocujące zegary. Dwie zobaczysz z góry a dwie po bokach. Wyjmujesz zegary, ostrożnie odpinasz zasilanie,
6. Kiedy masz zegary w ręku odkręcasz z dołu dwie śruby trzymające korpus, następnie np. przy pomocy karty bankomatowej podważasz delikatnie plastikowe zatrzaski i odciągasz połączone elementy obudowy. Trzeba być ostrożnym by niczego nie połamać, ale tym sposobem oddzielasz przeźroczystą osłonę licznika.
7. Delikatnie i z wyczuciem wyjmujesz wskazówkę prędkościomierza wraz z pierścieniem.
8. Kartą podważasz tarczę wraz z plastikową nakładką.
9. Wyjmujesz starą, wkładasz nową tarczę. Montujesz wskazówkę i ustawiasz ją na zero. Warto w tym momencie kiedy jeszcze nie wszystko jest złożone pójść do auta, podłączyć licznik. Na kierownicy wciskasz przycisk OK i przy ciągle wciśniętym uruchamiasz zapłon. Powinno pojawić się menu serwisowe co będzie symbolizowane napisem ET na lewym LCD. Wybierasz bodajże pierwszą pozycję, czyli test zegarów i patrzysz jak wskazówka się porusza. Czy nigdzie się nie zacina itp. Jest wszystko okey? to składasz w odwrotnej kolejności.
Szkoda, że nie rozbiłem fotek bo miałbyś tutorial, ale piszę z pamięci i powinieneś sobie z tym poradzić. Moim zdaniem warto i zegary teraz wyglądają o wiele lepiej. Ja to teraz myślę jak sobie przerobić oryginalną przetwornicę w aucie na wersję EU
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..