@
Nielot
, ale Ty miałeś go fabrycznie i samochód o nim wie. Twoja wymiana była dla auta niezauważalna.
@
anonimus.gallus
nie miał modułu i auto nie obsłuży go dopóki się go nie wpisze do konfiguracji. Dobrze, że sprawdziłeś bez zapłonu, że wszystko działa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Po zmianie konfiguracji powinno być tak jak u mnie. Sync G1... i przyciski branded. Jak masz radio DAB (na naklejce jest DAB) to możesz też aktywować sobie DAB. Obsługuje polski DAB+ bez problemu.
W Warszawie jest kilka osób, które mogą dokonać zmian np. kolega mayak.
U mnie np. przeglądając ukryte menu nawigacji jest tam coś takiego jak centralna konfiguracja pojazdu. Sczytana z BCM. I w niej poprawnie się wyświetlał rodzaj ekranu (pewnie sam siebie umiał rozpoznać), ale reszta już nie, nadal miałem zwykłe przyciski. Nawigacja też działała mi od razu, ale były błędy konfiguracji, po aktualizacji nie ma ich. No poza tym od braku drugiej anteny, ale póki co wisi mi to
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kiedyś podepnę zwykłą FM i tyle.
Jak wygląda system antenowy widać np. tutaj:
https://ford.7zap.com/pl/car/48/code...3/16168/70612/
Niestety wymaga przeciągania kabli pod dachem na tył auta. Ale jakbyś robił kamerę, to wtedy możesz za jednym razem.
Swoją drogą umieszczenie modułu sync w B-maxie jest chyba najlepsze do wymiany. Zaraz pod schowkiem z idealnym dostępem.
Przypomniało mi się, drugie USB w tym module jest aktywne, ale jak planujesz zmienić na 1.1 z polskim sterowaniem głosowym, to będzie już tylko jedno USB w module. No i potrzebujesz buźki na kierownicy do VC.
Jeszcze popatrzyłem, jeśli masz datę produkcji po 1.03.2013, to montaż czujników powinien być bez zmiany BCM (GEM), bo jest tylko 1 rodzaj po tej dacie. Wcześniej była wersja z i bez czujników.
ELM po BT odpada, chyba, że chcesz mieć warzywko z B-maxa
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tylko kabel, np. polecany tutaj Viaken. Forscan jako program, bo nie pamiętam, czy foCCCus działa z B-maxem. Forumowi magicy używają innego softu.