Cytat:
|
Mniejszy otwór nie jest żadna przeszkodą. W najgorszym przypadku kupisz inne nakretki, ale zapewne wystarczy używać nasadki klucza do kół z cienka ścianką.
|
Śledzę na FCP różne tematy dotyczące felg i opon i często czytam, że można zepsuć nakrętki i gniazda otworów w felgach jak są za małe otwory. Dlatego próbuję u kolegów wysondować, jak to jest w praktyce.
Cytat:
|
Fabryczne felgi, nawet te przeznaczone do Focusa, bezproblemowo wytrzymuja jazdę w S-maxie - wiele osób używa tego typu felg i o problemach na razie nie słyszałem.
|
No właśnie też mi się tak wydaje. Na pewno opony kupiłbym "wzmocnione" i może nie byłoby tragedii.
Cytat:
|
A tak jeszcze btw, to przy fabrycznych parametrach 7J17 ET55 koła wyglądaja fatalnie schowane w nadkolach. Przy takim rozmiarze aż się prosi o dystans 20, a nawet 25mm na sytronę
|
Aż tak mocno bym nie powiedział. Ale tu już jest dyskusja o gustach...
Ja sobie wymyśliłem takie rozwiązanie:
1. Setup letni - felga 7Jx17 ET50 i opona 225/55/R17;
2. Setup zimowy - felga 7Jx17 ET55 i opona 225/55/R17;
Na zimę chciałbym jednak mieć trochę bardziej schowane koła w nadkolach, bo i tak już mam tylne drzwi i rant za drzwiami wypiaskowany.
A co do wyglądu, to teraz na zimę mam felgi stalowe 16" i opony 215/60/R16 i... nie mogę patrzeć na S-mokusa.