Temat: [Fusion - Mondeo USA] USA a EU porównania wątek zbiorczy
View Single Post
Stary 12-03-2018, 14:21   #460
wojciech0015
ford::average

Imię: Kamil
Model: Fusion - Mondeo USA Titanium
Silnik: 2.0 Ecoboost 240KM
Rocznik: 2013
Domyślnie Odp: Fusion USA a Mondeo porównania watek zbiorczy

Cytat:
Napisał lukaszant Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie uzyskałem do tej pory odpowiedzi więc jeszcze raz proszę, jeśli ktoś jest rozeznany w temacie...

Panowie, mam pytanko dotyczące używania paliwa w silniku 2,5 l. Do tej pory jeździłem na zwykłej 95 plus LPG, W minionym tygodniu zatankowałem 98 Verva.
Do tej pory przy skanowaniu błędów nic mi nie wyskakiwało aż do dziś... P2196- Układ napędowy, O2 sensor signal Stuck Rich bank1 Sensor1. Czy to jest wina "tylko" zbyt dobrego paliwa? Mam się tym przejmować?

Jeszcze jedno pytanko - rozpadł mi się plastik od lampki dużej w podsufitce... czy ta część będzie pasowała od europejczyka? Mam wersję najuboższa tej lampki i takiej nie widziałem na allegro do sprzedaży. Zatem proszę o pomoc...
Kolego jeśli chodzi o ten błąd to miałem podobną sytuację po zatankowaniu vervy, zastanawiałem się czy stacja kiepska czy cos sie zepsuło, ale po wyjeżdżeniu całego zbiornika i zatankowaniu błąd zniknął i nigdy wiecej nie powrócił.

Jeśli chodzi o lampkę ciężko powiedzieć. Te samochody nawet w tych samych rocznikach potrafią się różnić.
wojciech0015 jest offline   Odpowiedź z Cytatem