Odp: przerywa przy przyśpieszaniu do 2 tyś obrotów
Temat do zamknięcia-po wymianie czujnika,położenia wału,wałka rozrządu,przepustnicy i map sensora dalej przerywał.Wymieniłem regulator ciśnienia paliwa na listwie PB to samo.
Pomogło demontaż kolektora ssącego i wymiana zbutwiałego zassanego przewodu od kolektora do separatora oleju tzw"S"ka
Akumulator na czas demontażu kolektora był zdemontowany a klemy + i - zwarte razem aby zresetować komputer.
Po tzw naprawie a raczej wymiany przewodu za 4zł auto odżyło a silnik oddycha pełną piersią.
Co do zapłonu można śmiało zdiagnozować jadąc na 5 biegu 30-40km/h jak szarpie to zapłon do wymiany kable cewka świece.
Z moją przypadłością byłem u 2 mechaników
1 chciał głowicę demontować pomimo dobrej kompresji na co się nie zgodziłem
2 odpuścił sobie i nie pobrał żadnych PLN za cały dzień diagnozy...aha w miedzy czasie szukałem sam usterki i w instalacji elektrycznej co idzie do wtrysków miałem żółty przewód przerwany ale to nie było to .Najgorsze ,że brak było błędów.Demontaż kolektora nie jest prosty ale można sobie poradzić .Po naprawie ustąpiło tzw plumkanie z filtra powietrza.
edycja
po złączeniu + - i zaprogramowaniu ecu od nowa tzw adaptacji przez 200km spokój a potem powrót do problemu
dodatkowo zaślepiłem EGR by go wykluczyć ręce opadają już
Ostatnio edytowane przez volvgangster ; 19-04-2018 o 21:57
|