View Single Post
Stary 13-03-2018, 17:51   #4870
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Szkoda, że MK5 pod względem nowinek (mam na myśli asystentów kierowcy) prezentuje poziom z 2012 roku.
I po raz kolejny przytoczę jak to ładnie ktoś w necie określił Mondeo MK5.
Jest to model który za szybko się zestarzał, bo w momencie jak wychodził na rynek w USA, to było "wow" a w momencie kiedy wszedł na rynek europejski, to już nie wiało siłą huraganu z tym z czym przychodził (jeśli chodzi o nowinki techniczne).
I tak niestety sam stałem przed dylematem, czy brać Focusa, czy ciułać i zmienić na Mondeo. Nie mówiąc że sam się zastanawiałem, czy nie chciałbym Focusa z 2012 zmienić na Mondeo z 2015 i również nie widzę "sensu" bo wzrośnie mi spalanie, nie dojdzie mi niestety znaczący przyrost mocy dzielone przez wagę pojazdu pod względem przyśpieszenia. Tak - wiem - wchodzę w inny segment, tylko ja niestety lubię gadżety i lubię nowości i sama "przestronność w Mondeo", większy bagażnik oraz lepsze wykończenie niestety mi nie wystarczą, bo przesiadając się z jednego auta do drugiego chcę się poczuć "onieśmielony" skokiem/zmianą. Tak jak przesiadałem się z Focusa MK2FL bieda edition bez mocy do szybkiego Focusa MK3 z prawie wszystkim na pokładzie. Czujesz że wiesz za co wydałeś tak "więcej pieniędzy". A martwię się, że przesiadając się z Focusa MK3 na Mondeo MK5 miałbym "niedosyt". Głównie ze względu na tylne lampy, gdzie te z Focusa są "dobrane do mojego gustu" bo przypominają mi te z BMW5 F10, gdzie te w Mondeo to jak skok do poprzedniej generacji. Naprawdę nie mogę zaakceptować, że MK4 kombi tył i MK5 sedan/liftback są takie ładne, a MK5 tył to punktowe żarówki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem