Witam,
Fucus 2005r 1.6 Ti-Vct 115km
Wrzucam film na którym widać o co chodzi, dzieje się tak na postoju i podczas jazdy, przy czym podczas jazdy wygląda to tak że jadę z stałą prędkością i mam 2500obr. i nagle brak mocy obroty spadaj trzeba dodać gazu
https://youtu.be/dng16b3MHiQ
problem w czasie:
0:15
0:58
1:30
1:42
1:48
2:00
Zauważyłem że zawsze było na postoju ponad 750 obr tak 800-850 a teraz wskazuje mniej niż 750obr choć nie zawsze.
Wyświetlił mi się błąd silnika jednak nie mam sprzętu by go odczytać, na dniach podjadę do mechanika
Wcześniej też tak się działo ale bad zniknął usterka również, pojawia się niesymetrycznie , od tak
Pytanie czy błędy się zapisują bo jeśli mi zaraz zgaśnie to dobrze by było jakby się zapisywały.
Jakieś sugestie? Filtr paliwa? Wtryski? Złe paliwo? ( tankuję od kilku lat na jednej stacji, zmieniłem 2 miesiące temu było tak jakby lepiej bo mniejsze spalanie ale teraz wróciło do normy)
3 lata temu spalił mi w trasie 7 teraz ta sama trasa mniejsze obciążenie i 9
Dzięki za pomoc, jak rozwiążę to napiszę co było przyczyną lecz póki co proszę o sugestie.
edit. do 2 tyś obrotów jak się da pełny gaz tak od 1,5 do 2tyś coś buczy jakby silnik 2tyś przestanie. Wcześniej tego nie było