View Single Post
Stary 13-03-2018, 23:15   #852
_fenix_
ford::average

Imię: Michal
Model: Ford MONDEO MK5
Silnik: 2.0 TDCI 150KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Nowa Nawigacja SYNC 3 - dyskusja , linki

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie ma to dokładnie żadnego znaczenia.
Aktualizacja do 3.0 idzie nawet wprost z 1.0 (amerykańskiego, bo w Europie nie było takiego...).

1. Nie wiem co nazywasz "aplikacją". Jeśli chodzi Ci o CIP (pakiet 381 - system operacyjny Sync3) to tak. Mozna wgrać sam CIP i Sync3 będzie działał poprawnie w zakresie systemu operacyjnego.
No własnie wgrałem CIP+ Voice 2.3 na pierwotny system 2.0, ale mimo to system nie działał poprawnie, to znaczy było można zauważyć częste wieszanie się oraz wyświetlanie na ekranie zamiast tekstu dziwne znaki.
Po restarcie wyświetlał tekst czasami normalnie.
Cytat:
2. Tam gdzie pobrałeś 3.0.
Chciałem cofnąć do pierwotnego softu 2.0 ale nie mogłem tam znaleźć tej wersji.

Cytat:
3. Nie ma dla Sync3 czegoś takiego jak "stan pierwotny", więc w oczywisty sposób nie ma żadnych "skryptów czyszczących".
Myślałem o jakimś cofnięciu image do fabrycznego.
Gdzieś widziałem skrypty które czyszczą śmieci pozostawione po zabawie z wgrywaniem, ale nie mogę tego jakoś znaleźć teraz.

Cytat:
Nic tylko przyjdzie Koledze wsiąść w swój pojazd i podjechać - zrobię z tym porządek "w czynie społecznym". Całkowicie nieodpłatnie jako przestrogę dla innych, że warto chwilę pomyśleć czy warto się za to zabierać jak nie do końca się człowiek orientuje jak to działa... Nie jest to "rocket science" i nie trzeba do tego ludzi Elona Muska, ale jednak potrafi się "nie udać"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chętnie bym podjechał ale jestem 1200km od ciebie to jest trochę kłopotliwe, do tego bym nie trafił bo mi nawigacja przestała działać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Po moich testach jaka wersje bym nie wgrał 2.2, 2.3 3.0 to efekt problemow z NAVI jest ten sam różnica jest w wersji 3.0 w której nie chciał mi działać AA co mnie nie ucieszyło, wróciłem do wersji 2.3 z mapa F6.1, efekt tak isam navi nie dziala i sie wiesza.
Widac to na filmie :
https://youtu.be/9BOD1ZewMvw
na 3.0 praktycznie miałem tylko info że nawigacja nie działa.

Potrzebuje pełny pakiet 2.0 ale nie mogę znaleźć go w całości.

Potrzebuje wskazówek jak sobie z tym poradzić.
Co do ściągnięcia pakietu z ford.co.uk/owner/resources-and-support/sync-bluetooth/update#/ i podaniu VIN niestety dla mnie nie ma pakietu. Mam wrażenie ze to jest tylko dla aut po 2017r a moje jest z 30.11.2016.

Czy jest taka ewentualność ze modele sprzed 2017r maja inny hardware?

Liczę na wasza pomoc , aby mój SYNC 3 ożył ponownie !!
_fenix_ jest offline   Odpowiedź z Cytatem