Cytat:
|
Jesteś pewien, że miałeś nadciśnienie a nie podciśnienie? Sam fakt, że był oznacza przynajmniej, że układ jest szczelny.
A korek chodzi ciężko, bo tam jest mechanizm który zapobiega "wybuchowi" w przy próbie odkręcenia na gorąco.
|
Ze nadcisnienie to nie jestem pewien. Ale poziom plynu wzrosl po wyrownaniu cisnienie wiec zakladam ze to nadcisnienie.
Cytat:
|
Nie chcę być czarodziejem, ale dobrze to nie zwiastuje. Płyn znika a ciśnienie jest w zbiorniczku - u mnie była to uszczelka pod głowicą. Nigdzie innych oznak nie było, nie mieszał się płyn z olejem, nie było żadnych wycieków i nie działo się to gwałtownie - wręcz przeciwnie. Ale coraz częściej musiałem dolewać, aż w końcu nadszedł kres. Polecam udać się do zaufanego magika od silników, zanim będzie za późno i silnik zacznie się grzać.
|
Wlasnie tego boje sie najbardziej.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ...no zesz f**k taki pech na starcie?
U mnie tez nie ma zadnych oznak mieszania sie plynu z olejem ale wlasnie to cisnienie mnie niepokoi.
Inna sprawa ze dalem troche ciala. Jak kupowalem ten samochod to wczesniej pojechalem na ogledziny do mechanika. I zarowno tam jak i w trakcie ogledzin juz widzilem niski poziom plynu (dokladnie taki sam jak teraz).
Ustalilismy ze sprzedawca ze poziom plynu zostanie uzupelniony ale juz w trakcie odbioru auta zapomnialem sprawdzic czy to zostalo zrobione.
W efekcie tak na prawde na te chiwle nie wiem czy tego plynu nie dolano czy tez tak szybko "wyparowal".
Jednak gdyby to byl tylko problem niedolanego plynu to chyba nie powinno byc tego cisnienia.