Cytat:
Ja pier %#(). Rozpisałem się, nacisnalem "wyślij odpowiedź" i zabrakło zasięgu.
Ale..
Nie biadol że uszczelka pod głowica. Sam się kiedyś głupi ja zrobiłem że przy dolewce nie dokrecilem korka i mi cały płyn spierniczyl. Oczywiście wszyscy znajomi że to na 100% uszczelka pod głowica. Więc głową do góry, sprawdź sobie VIN na etisie czy czasami nie czeka Cie akcja serwisowa (która jest gratis) odnośnie układu chłodzenia i wymiany zbiorniczka. Więcej info znajdziesz na forum pod tym tematem.
Z tego co się orientuję Ford nawet wymienia głowice jak znajdą że jest coś nie tak.
W międzyczasie uzupełnij płyn na zimno, zaznacz sobie stan, przejdź się kawałek, sprawdź stan jeszcze raz (na zimnym). Później sprawdź po większej ilości km. Na zimno powinien być ciągle ten sam poziom.
I jak wspomniałem, sprawdź w ETIS czy Twój VIN się łapie na akcje.
|
Edmun..wielkie dzieki za ten wpis. Bede to sprawdzal. A nie wiesz czy to do konkretnych silnikow sie odwoluje? Diesle/Benzyna
Cytat:
|
Póki nie przegrzewa się silnik - sprawdź poziom na zimnym silniku. Dolej do odpowiedniego poziomu. Jak go odpalisz poczekaj aż się nagrzeje (oczywiście przy odkręconym korku) niech jakaś druga osoba podnosi obroty a ty zobacz czy nie wylewa się ze zbiornika płyn.
|
Cytat:
|
to nie czytałeś nic o mk3 ? błąd
|
Czytalem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A cos konkretnego masz na mysli? Ogolnie byly dobre. Tak w ogole to przepraszam ale nie wspomnialem ze mam silnik 1.6tdCI
Ogolnie - dzieki za rady. Zastosuje sie i dam znac co z tego wyszlo.
Pozdrawiam