Temat: [B-MAX] Modyfikację co można ?
View Single Post
Stary 14-03-2018, 18:26   #73
anonimus.gallus
ford::beginner

Imię: Piotr
Model: B-Max
Silnik: 1.0 EB 100KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: Modyfikację co można ?

@boncio - ponownie wielkie dzięki za dokumentację! Pomoże mi w doktoryzowaniu się na temacie audio Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Przy okazji 7ZAP podpowiedział mi, gdzie szukać ewentualnego złącza do GPSM. Jeżeli nie ma go pod osłoną lewego trójkątnego okienka, to będę je musiał wydłubać z instalacji, którą dostałem w zestawie.

Przy okazji spostrzeżenie na temat anten - w podstawowej wersji audio, w B-Maxie antena jest pasywna (i tylko jedna). Po zmianie radia na Sony, co prawda da się znaleźć stacje ręcznie i nawet w mieście nieźle grają, ale poziom sygnału jest za słaby dla strojenia automatycznego. Najprawdopodobniej w podstawowym radiu wzmacniacz jest wbudowany w moduł główny (wzmacniając przy okazji wszystkie śmieci zebrane przez przewód antenowy), a w lepszych wersjach został wyniesiony na dach. Mam więc kolejny temat do poprawienia.

Co do mocy silników - rozrzut parametrów na wyjściu z taśmy produkcyjnej jest dość spory. Przymierzałem się już do chipowania mojego nowego nabytku i zauważyłem na wykresach firm tuningowych, że żaden z fordów nie miał mocy niższej niż deklarowana, a niektóre miały ją wyższą nawet o kilkanaście procent. Może w zamierzeniu Forda dla silników wolnossących ma być tak samo jak dla doładowanych, a produkowany od wielu lat silnik ma większy rozrzut w dół niż zakładali. Stąd zadeklarowanie niższej mocy załatwiłoby temat. Ale to oczywiście tylko moje teorie spiskowe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg K026033301.jpg (74.9 KB, 75 wyświetleń)
anonimus.gallus jest offline   Odpowiedź z Cytatem