Cytat:
|
Tak serio to myśląc o gadżetach mam na myśli HUD, jakieś trzy, pięcio itp strefowe klimy, wszystkie możliwe asystenty jazdy itp. a nie wygląd na zewnątrz.
Co innego technologia świateł a co innego ich wygląd. Mogą być wyłupiaste gały jak mi oświetlą drogę 500 metrów z przodu i z boku to jestem ZA
|
Wiem wiem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Tak tylko mówię. Z jednej strony rozumiem gadkę "marketingową", z drugiej strony sam wiem jak wyraźnie widać LEDowe światła (tylne) w kiepską pogodę a jak widać zwykłe. Nie mówiąc nawet o przednich LEDach we mgle (ostatnio walnęło taką mgłą raną, że aż ciemno było i jak to w Anglii, przeciwmgielne przednie służą oczywiście tylko do tego, aby w ciągu dnia Peugeot 206 z 2002 roku wyglądał groźnie kiedy w czasie mgły rzadko kto załączał w ogóle nawet światła mijania i nieźle mnie zaskoczyło jak oryginalne LEDy w autach z naprzeciwka są "widoczne" w porównaniu ze zwykłymi H7).
Więc marketing marketingiem, ale tylne LEDy są dla mnie pewnego rodzaju wyglądem auta że jest "nowe".
Ale co do nowinek, to niestety usiadłem sobie w Mondeo MK5 i kurcze no jest przyjemnie, jest komfortowo i jest przestronnie, ale nie poczułem się żebym wsiadał do auta "nowszego" niż Focus. Pewnie wiesz o co mi chodzi
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Już nawet porównując do mojego Focusa MK3 gdzie mam mniejszy wyświetlacz, sterowanie przyciskami a nie "ekranem dotykowym" to teoretycznie powinienem się "ślinić" na Mondeo a jednak czegoś mi zabrakło.
Zabrakło chyba tego, że oczekiwałem że wsiądę do "nówki" pod względem gadżetów a jednak niestety ten skok jest za mały.
Nie wiem, przejadę się może do salonu w weekend bo wg prognozy nici z robienia czegokolwiek posiedzieć może w Vignale, może się nawet przejechać (jeśli będę miał w weekend czas) ale raz usiadłem i jakoś mi zabrakło, że jest to "nowe auto".
Za mały przeskok
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. albo za dużo siedzenia na forum i bycia zaznajomionym z tym co Mondeo ma a czego "ja nie mam".
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale - mówimy tutaj o Mondeo kontra konkurencja więc ja przestaję się odzywać, bo do konkurencji nie zaglądam
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.