View Single Post
Stary 16-03-2018, 11:53   #4901
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

@kaan1 trochę mnie nie zrozumiałeś. Ja nie mówię, że premium ma mieć dodatki/nowinki techniczne. Ja mówię, że jak "idziesz w premium" to dodatki kosztują więcej i mniej dostajesz w standardzie.
Mówiąc inaczej, kupując Polo czy Rapid, płacisz mniej za "wyposażenie" dodatkowe niż kupując BMW5 czy Superb czy choćby Mondeo Vignale.
System - jak Cię stać na droższe auto, to i stać Cię żeby wydać więcej "za to samo co w niższych segmentach". Mówiąc inaczej, mimo że aktywny tempomat montowany w Focusie jest identyczny jak w Mondeo, to pakiet w Mondeo żeby to dostać będzie kosztował więcej niż w Focusie.

Wiele rzeczy kosztuje podobnie, ale np. zdarzają się takie przypadki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Focus Zetec
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mondeo Zetec
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

I rozumiem powyższe argumenty że chcesz mieć "więcej" to bierz pan Vignale na wypasie i że nikt za darmo nic nie daje, ale jak @kocur dobrze zaznacza, kiedy pewna "opcja wyposażenia" staje się standardem?
I tak zaskakuje np. nowe Polo gdzie są LEDy jako mijania (adaptacyjne) w standardzie a dziwi Mondeo MK5 gdzie są 16" felgi jako standard, gdzie niestety za 17" trzeba dopłacić a chyba dopiero od 19" to auto jako tako wygląda. I tak - rozumiem że w Focusie 16" może wyglądać kiepsko i takie też są standardowe, ale na 17" czy 18" jest już ok, gdzie w Mondeo wygląd dopiero zaczyna się od 18" w górę, a w standardzie są 16".
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem