Temat: [Transit 2006-2014] błąd P1103, nowy przepływomierz
View Single Post
Stary 16-03-2018, 21:24   #5
ttomek550
ford::beginner

Model: Transit x2
Silnik: 2.2 140 i 2.2 85
Rocznik: 2008 i 2010
Domyślnie Odp: błąd P1103, nowy przepływomierz

Przepraszam za czas reakcji, ale dopiero dziś znalazła się chwilka, żeby na spokojnie usiąść i coś napisać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Przelewy zrobione, są OK.
EGR wg komputera pracuje, tzn. zmienia się jego otwarcie, więc też jest OK.
Zawór SCV podmieniony na 100% sprawny, testowany przez 2 dni i nadal jest to samo, czyli też odpada.
Dodam, że jeśli jeździ się dynamicznie, prędkości autostradowe to oprócz głośnego klekotu innych dolegliwości nie ma, a jeśli pojeżdżę przez kilkadziesiąt w stylu bardziej ekonomicznych, czyli komputer "przestawi się" na jazdę ekonomiczną, spalanie spadnie to wtedy zaczynają się wszystkie objawy i nie wiem, czy to kwestia przypadku, czy ma to znaczenie, ale zauważyłem, że rano, na zimnym silniku objawy są częstsze i bardziej uciążliwe. Zauważyłem jeszcze, że spaliny są drażniące, ostre, a czasem pozornie jest wszystko OK, ale troszkę wolniej samochód nabiera prędkości, aż po dotarciu w okolice 2 800 obrotów jest odczuwalny delikatny przypływ mocy.
Kolejnym podejrzanym jest pompa wtryskowa, ale może znajdą się jeszcze jakieś sugestie, które można szybciej i taniej sprawdzić, lub czy można jakiś prostym sposobem sprawdzić pompę, czy są jakieś niepokojące dźwięki z jej okolic, na co zwrócić uwagę? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez ttomek550 ; 16-03-2018 o 21:27 Powód: dubel
ttomek550 jest offline   Odpowiedź z Cytatem