View Single Post
Stary 17-03-2018, 15:43   #67
jrc
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Ubezpieczenie OC/AC Gdzie najtaniej

Cytat:
Napisał koval1980 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Pytanie mam tylko do Was, czy warto podnosić wartość auta, bo tak zrobiłem oraz czy lepsze rozwiązanie ewentualnej szkody przez serwis czy kosztorysem? W pakiecie Premium mam serwis i bez udziału własnego.
Z ciekawości zrobiłem kalkulacje w AXA; wybór kosztorysu jest równoznaczny z zastosowaniem zamienników przy ew naprawie. Jak znam życie, najtańszych na rynku...

Wariant kosztorysowy likwidacji szkody jest najczęściej wykorzystywany przez ubezpieczyciela do rażącego zaniżenia odszkodowania poprzez zastosowanie dużo tańszych zamienników części i zaniżonych stawek roboczogodziny. Jest praktycznie niemożliwym aby w wariancie kosztorysowym uzyskać kwotę odszkodowania równą rynkowej wartości szkody bez sporu sądowego z ubezpieczycielem. Wariant kosztorysowy może rozważyć kierowca który jest mechanikiem samochodowym lub ma znajomego mechanika, który wykona mu naprawę za znacznie zaniżoną przez ubezpieczycieli stawkę roboczogodziny. - cytat z https://ubea.pl/Zakup-ubezpieczenia-...artykul%2C848/

Polecam się przejść do jakiegoś punktu oferującego ubezpieczenia rożnych firm i poprosić o kalkulacje. W takim właśnie punkcie wymyślili mi Wartę, a cena była taka, że zrobiłem duże oczy (mając w pamięci kalkulatory online).

Ostatnio edytowane przez jrc ; 17-03-2018 o 15:53
jrc jest offline   Odpowiedź z Cytatem