Cytat:
|
Skoro było w porządku, to to Pan usłyszał, skoro jest książka to serwis klimy został pewnie w nią wpisany prawda? Skoro po 2 latach ubyło 300g czynnika, to może jest nieszczelność? Nie bardzo rozumiem o co chodzi z tą klimatyzacją. 2 lata temu został przeprowadzony serwis i została napełniona do wartości właściwej, więc o co chodzi? że teraz brakuje 300g? Czy że poinformowałem że nie ma konieczności corocznego serwisu klimatyzacji, jeśli układ jest szczelny? Bo naprawdę nie rozumiem.
Trudno mi powiedzieć, niestety zbyt dawno żebym mógł to pamiętać. Jeżeli był wkręcony, to z jakiegoś powodu, brak nowego? uszkodzony nowy? trudno mi się wypowiedzieć, i jest to dla mnie też dziwne. Może pomyłka mechanika. Natomiast jest to dość proste do naprawienia... choćby przy następnej wymianie oleju.
Ależ oczywiście, szkoda tylko że nie przedstawił ich Pan nam, a nawet nie zechciał odebrać telefonu jak dzwoniłem.
Z powodu? Miski, korka, uszczelnień rozrządu?
|
Dla mnie sprawa jest jasna. Klima była nie nabita. I tyle.
Pewnie,można wszystko zrobić przy okazji wymiany oleju kolejnej,następnej czy jakiejś tam innej,napisałem wcześniej,nie mam przekonania co do jakości świadczonych usług w warsztacie któremu już raz za usługę zapłaciłem a została wykonana w sposób naganny.
Zmieniłem numer... być może było dzwonione...
W rozrządzie na razie nic się nie dzieje,dziwi mnie ta pompa cieczy przyklejona na silikon. Leje się z korka (pewnie ten typ tak ma),mocowania miski ale na razie więcej niż litr mi nie ubyło.