Temat: [Mondeo 2007-2014] Tarcze i klocki hamulcowe - wymiana, bicie
View Single Post
Stary 19-03-2018, 08:51   #1387
dlugi91
ford::advanced

Imię: Łukasz
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.5t + LPG
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Tarcze i klocki hamulcowe - wymiana, bicie

Cytat:
Napisał weuek Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sęk w tym, że nie ma czegoś takiego jak "zestaw fabryczny", jeśli kupuje się nowe tarcze/klocki kilka lat po dacie produkcji pojazdu. Przez te kilka lat producent pojazdu mógł kilka razy zmienić dostawcę tarcz/klocków. I tego właśnie operujący hasłem "oryginały" nie rozumieją.
Klocki na jakich jeszcze jeżdżę to Motocraft, tarcze podejrzewam że tęż będą tej firmy. Osobiście przy stwierdzeniu "orginały/fabryczne" rozumiem produkcje Ford lub Motocraft.

Cytat:
Napisał foni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Akurat w kwestiach, na których się nie znam zdaję się najczęściej na mądrzejszych, czy też najzwyczajniej bardziej doświadczonych. Taki zestaw, po rozmowie na temat stylu jazdy, polecili mi panowie z breakparts.pl
Sam również słabo się znam dlatego też zdałem się na ich pomoc, przy czym mi dali dwa zestawy : wiecone zimmermanny + hawk hps 5.0 lub zestaw tarczy EBC i klocki yellowstuff. Wybrałem pierwszy bo jak zobaczyłem ceny drugiego to trochę się przeraziłem. A jeśli chodzi o twoje piszczenie to wydaje mi się, że jedynie pomoże zmiana klocków, ale nie na kolejne EBC yelllow (wygląda na to że Zimmermann + EBC yellow są średnią parą cierną i dlatego tak piszczą)
dlugi91 jest offline   Odpowiedź z Cytatem