View Single Post
Stary 21-03-2018, 11:25   #10
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: demontaż podsufitki

Cytat:
Napisał maciej_b Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie wiem jak w innych wersjach nadwozia ale w kombi u mnie połączenie podsufitki z uszczelką tylnej klapy mówiąc delikatnie nie jest zbyt estetyczne. Tzn ewidentnie podsufitka wyłazi spod uszczelki tak jakby była odrobinę za bardzo przycięta.
Będe przy aucie to zrobie zdjęcie i dołączę.
Czy wy róznież w tym miejscu macie jakieś zgrzyty pod tym względem?
Tak. Od dwóch lat staram się za to zabrać.
Moim zdaniem u mnie dodatkowo doszedł fakt, że tam gdzie nachodzą blachy zrobił się przeciek (znany problem Focusów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
i leciała woda po słupku D (przez kratkę).
Część wody zawsze kończyła na podsufitce od wewnętrznej strony.
Stąd zaczęła się "odkształcać" w dół i wyłazić spod uszczelki.

Muszę się kiedyś w końcu za to zabrać a na razie mam tylko jeden pomysł jak to zrobić. Nie wiem czy wypali Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

tak wyglądało jak kupiłem auto 2 lata temu
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A tak wygląda teraz (po dwóch latach):
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem