Cytat:
Też miałem problem z tarczami, i mając zaledwie 120tys przebiegu mam 4ty zestaw, pierwsze dwa zniszczyłem przez niewiedze ale za niewiedzę się płaci bo winne były piasty a nie tarcze, tarcze moze tez ale jaks sie okazało 3 z 4 piast były do wymiany, ponieważ wymiana byla kosztowana a 3ci komplet tarcz byl naprawde bardzo zdrowy zostały przetoczone ale nie wytrzymały termicznie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Ja jak i każdy w mojej rodzinie i znajomych maja problemy z tarczami które bija po ok 10kkm. Miałem już różne kombinacje tarcz i kloców(tanie, drogie, dobre, słabe) i zawsze jest to samo. Oczywiście gwarancja tarcz to jest czysto teoretycznie, sprzedawcy ściemniają i to użytkownik musi sądownie udowadniać ze towar był wadliwy - co kosztuje dużo więcej niż nowy zestaw i dodatkowe zawracanie głowy
Co by nie było nie przegrzewam tarczy, układ pracuje idealnie, zawsze sprawdzane bicie piast i tarczy i wszystko jest ok a mimo to tarcze się gna.
Ate + Ate ceramic hamowało mi normalnie tylko niestety się pogięły tarcze.
W mk3 dopiero 3 komplet tarczy działa już ponad 50kkm (wcześniejsze po 10kkm toczenie a i tak po kolejnych 5kkm się gięły).
Według mnie wszyscy producenci robią chłam i jest to loteria. Przynajmniej tam gdzie tarcza kosztuje do 300zł.