View Single Post
Stary 22-03-2018, 16:37   #245
japim
ford::advanced

Imię: Przemek
Model: S-max '11/ Chevy Tahoe '00
Silnik: 1.6EB 160KM/ 5.3 Vortec 285KM
Rocznik: 2011 / 2000
Domyślnie Odp: Akcja serwisowa Możliwy wyciek oleju w modelach Forda

Cytat:
Napisał Marcin112 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Panowie a czemu nie ma tej akcji serwisowej na s-maxy 1,6 Eco
Kiedyś od kolegi Przemka dostałem wiadomosc:

„Widze, że jeździsz takim samym autem jak ja.
Ostatnio spotkała mnie akcja wymiana silnika - po tym jak na autostradzie pękł mi wąż przelewowy między silnikiem a zbiorniczkiem wyrównawczym. Straciłem płyn - ale żadna kontrolka się nie zapaliła i zatarłem silnik. W naszych samochodach nie ma ostrzeżenia ani przed utratą płynu ani przed przegrzewającym się silnikiem. Jak stracisz płyn to czujnik pokazuje 90stC i się nie rusza. Oczywiście samochód od nowości serwisowany w ASO Forda - nikt nigdy nie zwrócił na to uwagi. Jeżeli możesz skontroluj sobie wężyki gumowe wychodzące ze zbiorniczka a jeżeli możesz to wymień - chyba ok 80zł/szt.”

Wiec problem tez dotyczy modelu S-max.
Jak wbijam vin w Etis to pokazuje ze nie ma żadnej akcji serwisowej do mojego samochodu.
Tak - pamiętam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ford w zeszłym roku zażegnywał się pisemnie!!!, że akcja 17S09 nie dotyczy Europy - a tu proszę...
Napisałem skargę do UOKIK. Sprawa toczy się - dam znać jak będzie się rozwijać.

Wymianę silnika przeprowadziłem za własne pieniądze. Ford odmówił partycypacji w kosztach - dwukrotnie. Oferta w ASO opiewała na bagatela 32000 PLN!!!! i żadne negocjacje ani prośby o rabat nie działały. W takiej sytuacji oczywiście zdecydowałem się na wymianę silnika na własny koszt, też w ASO - pozdrawiam ASO Legnica, ale kupując nowy silnik z demontażu z gwarancją na rynku wtórnym dużo taniej. Całość zamknąłem w 50% oferty ASO.

A jak już odebrałem samochód z naprawy to po miesiącu dostałem pismo z Ford, że nie mogą zwrócić kosztów bo nie kupiłem silnika u nich. Muahahahaha.....
japim jest offline   Odpowiedź z Cytatem