View Single Post
Stary 23-03-2018, 12:47   #33
edmun
ford::expert

Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
Domyślnie Odp: Nowy Focus 2018 - wyciek zdjęć przed premierą

Przepis na sukces dla nowego Focusa?

* Dynamiczne LEDy w przystępnej cenie.
* Możliwość wybrania napędu 4x4 na wzór RSa? (może nie tak samo mocne 4x4 ale na wzór?)
* Rozpoznawanie znaków w standardzie.
* Dynamiczne zawieszenie (autostrada vs ciasne zakręty).
* Ulepszona kolumna centralna z większą ilością użytecznych schowków (np. półka w kolumnie centralnej za panelem klimy). Jeśli tylko powiększą to co zrobili w nowej Fieście, to nie wiem czy to będzie "plus".
* Automatycznie otwierana klapa bagażnika choćby jako opcja (przez machanie nogą itp itd).
* Zamykanie klapy automatyczne, a nie rączki do ręcznego zamykania (które są wygodne, ale przydałoby się pomarzyć że dostalibyśmy coś z wyższego segmentu)
* Nawiewy na tylną kanapę, gdyby była trzecia strefa klimatyzacji to już byłby dla mnie tzw. no-brainer żeby sprzedać swojego i brać nowego
* Może w końcu usunęli by patyka pokrywy silnika a wstawili siłowniki (sam dołożyłem, wygoda nieziemska).
* Pamięć foteli, nawet choćby kierowcy - no kurcze chciałbym. Ja jak mam jechać do mechanika to się mniej denerwuje tym ile zapłacę niż faktem że potem muszę 2 dni jeździć i przesuwać siedzenie i lusterka po 0.5mm żeby było "idealnie".
* W ramach bezpieczeństwa, byłoby rewelacją gdyby na pilocie keyfree dorzucili przełącznik do wyłączania bezprzewodowej komunikacji pilota
* Oczywiście fajnie by było, gdyby nie było bubli jak MK3 i MK3FL (słaby klej uszczelek drzwi, za mało podsufitki w bagażniku, cieknący dach na złączeniu blach, trzeszcząca deska rozdzielcza wpadająca w rezonansowy pogłos, stuki z tylnej kanapy (zaczepy siedzeń czy coś takiego)).
* Wentylowane siedzenia byłyby fajnym dodatkiem jeśli można by było dokupić

Coś jeszcze żeby był idealny Focus?
Nie mówię, że mają być zaraz w standardzie 19" felgi czy 280KM z silnika 1.0
edmun jest offline   Odpowiedź z Cytatem