Cytat:
W tdci dobić do 10 litrów to już trzeba być mistrzem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chyb że autostrada i 180km/h +
|
Dzięki - jestem mistrzem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zimową porą, przy niskiej temperaturze czy mrozach, na bardzo krótkich odcinkach w zakorkowanym Zagłębiu Ruhry, z notorycznie niedogrzanym silnikiem, mam średnie z miasta 9,5 do 10 litrów na setkę.
Dla testu jeżdżę od jakiegoś czasu trochę na około, staram się żeby załapał temperaturę lub nawet prawie całkiem się rozgrzał i średnie spalanie spadło o prawie 2 litry, obecnie 8 do 8,5 litra na setkę.
Co do autostrady, to mimo usilnych starań, nie wzbijam się ponad 8 czy 8,5 litra na sto... Zawsze ta sama trasa Essen - granica Kołbaskowo, ok 700km, przy dobrej pogodzie staram się jechać ile można i zawsze starczy mi ropy w baku. Raz czy dwa razy, kilka ostatnich kilometrów przejechałem przy stanie paliwa 0.
Oczywiście czysta średnia z dłuższego odcina bez ograniczeń, przejechanego grubo ponad 180+ na pewno wbiła by się ponad dyszkę.
Spalanie Ecoboosta czy TDCi jest bardzo zależne od sposobu użytkowania, odcinków jakie się pokonuje i warunków jakie ma się w swojej okolicy.
Dlatego wysokie spalania
@
cattani75
nie powinny być niczym dziwnym. Tak samo moje 10/100 w diselku
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.