Witam,
moja foka od jakiegoś czasu zaczęła wariować. Zaczęło się od tego, że sporadycznie w czasie jazdy np po parkingu i kręceniu mocno kierownicą aż do końca zakresu wspomaganie kierownicy przestawało działać a na zegarach pojawiała się usterka ABS a na wyświetlaczu komunikat o uszkodzeniu układu wspomagania... do tego podświetlanie zegara jak i te kontrolki delikatnie mżyły a światła mijania przygaśnięte mrugały i słychać było jakby pulsująco załączającą się pompę ABSu... problem rozwiązywało wtedy wyłączenie świateł ew zgaszenie i ponowne odpalenie auta.... Z czasem problem zaczął się pojawiać częściej, także w czasie normalnej jazdy na chwilkę występował problem ze wspomaganiem i zapalająca się kontrolka. Ostatnio gdy to się powtórzyło i zatrzymałem auto aby je zgasić i ponownie odpalić miałem problem z odpaleniem, po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłonu kontrolka immo zaczęła szybko mrugać tak jak w przypadku nie rozpoznania kluczyka a zegary i i wyświetlacz radia zupełnie gasły... dopiero po upływie kwadransu mogłem normalnie odpalić auto i wrócić do domu a kolejne próby jego odpalenia były pomyślne, jakby to co działo się wcześniej nigdy nie miało miejsca...
Po lekturze forum objawy pasowały mi do uszkodzonych zegarów. Wymontowałem je i po obejrzeniu przelutowałem złącze. Jednakże problem nie zniknął a w czasie jazdy testowej przy włączaniu długich świateł auto na ułamek sekundy gasło a w raz z nim swiatła i radio
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i tak ładnych kilka razy aż znów samo ustało. Dziś natomiast próbując podmienić zegary aby jasno stwierdzić czy są uszkodzone i czy tylko one, po podpięciu nowych i załączeniu zapłonu aby zaprogramować immo zdązyłem tylko wykasować z zegarów wprogramowane klucze, bo i te zaczęły świrować o do tego spod schowka od strony pasażera zaczął dochodzić odgłos "skwierczenia" jakby przekaźnik albo brak dobrego połączenia elektrycznego... Zajrzałem tam i jak się domyślam jest to moduł GEM ? Czy można go zwyczajnie wymienić na inny czy też trzeba coś programować ? Wiem, że za pomocą ELMConfig można zmieniać w nim różne ustawienia...
Najważniejsze pytanie jest takie czy może to mieć związek z usterkami jakie występują w moim samochodzie ? Czy raczej szukać przyczyny gdzieś indziej ?