Cytat:
|
IDS nie daje możliwości wyboru kalibracji, dobiera taką która jest najnowsza i nie ma możliwości powrotu do starszej wersji. Ta kalibracja jest najnowsza 7M51VJ. ELMConfig podobno daje taką możliwość przechodzenia na starszą wersje kalibracji ale ja bym się bał tym kalibrować, bo jak pójdzie coś nie tak to z samochodu warzywo pisali już na forum o tym. Czym ty chcesz to uaktualniać jakim sprzętem? Zresztą niech wypowiedzą się ci którzy długo pracują w tym.
|
Kabel STN1170 ELM327 v3 program to ELMconfig 0.2.17c. Ja chcę wgrać nowszą wersję kalibracji. Posiadam firmware 7M51VH 7M51-12A650-VH C214/C307 1.8 Ni4 iB5 EUROPE
(
https://zapodaj.net/e476d17de9804.png.html) a w tabelce Sergieja jest firmware 7M51VJ 7M51-12A650-VJ C307 1.8 Ni4 125PS iB5. Firmware -VJ > -VH Różnią się ostatnią literą oraz ta -VJ ma tylko C307.
Cytat:
|
-VH to -VH i nie mają znaczenia daty, a wgrywanie drugi raz tego samego co już masz słaby sens
|
Chcę wgrać -VJ tylko czy " podejdzie " bo ma samo C307, a aktualną mam z C214/C307.
Póki co muszę się uporać z problemem opisanym tutaj:
https://forum.fordclubpolska.org/sho...postcount=1455 Jutro zrobię drugie podejście.
@
mayak
Przeczytałem każdy post w tym temacie, czy mógłbyś sprawdzić czy dobrze rozumiem przebieg procesu uaktualnienia kalibracji w moim C-Maxie. Mam jeszcze kilka innych pytań. Zacznę od łącznia się z autem:
1. Sprzęt to: Kabel
STN1170 ELM327 v3 Viakena program to
ELMconfig 0.2.17c.
Takie mam ustawienia ( czy są dobre? ):
Language: English
Driver: FTDI D2XX
Device: Pojawia się nazwa kabla
Baudrate: Na " Auto select "
Connection: Focus II / C-Max I / Kuga I
W ustawieniach PORTu zmieniłem na 1ms, i w ustawieniach adapter setup na 500000, a co z Baudrate? Zostawić na " Auto select " czy wybrać konkretną wartość?
2. Tutaj pisałeś: "
DDS w C-Maxie poFL - jak wiadomo, z niewiadomych względów, poliftowe C-Maxy nie mają DDS (Deflation Detection System), mimo że FF2 i Kugi z tymi samymi pompami ESP mają ten system, prawdopodobnie (ponownie, potrzebni beta-testerzy ) można to obejść: przed zapisane firmware'u do PCMa w zakładce konfiguracja wybrać Focus i Wagon zamiast C-Max
" Mam wersję poliftową, ale z początku produkcji wersji poliftowych ( zegary, jak przedliftem ) więc zaznaczyć Focus Wagon czy C-Max ? Czy mogę sprawdzić czy moja pompa ESP ma DDS ?
3. No i teraz sam proces wgrywania, opisany przez tedi_k, na którym będę się opierać:
1. PCM->Configuration: Read from PCM
2. PCM->Configuration: Save to file
3. PCM->Procedures->Page 2: Read firmware from PCM do BIN-file
4. PCM->Procedures->Page 2: Load firmware from PHF/HEX/BIN-file (zachowany w pkt. 3 wsad PCM)
5. PCM->Configuration: Load from file (zachowany VIDblock, tak "na wszelki wypadek")
6. "Ptaszek" na Integrated speed control (i ewentualnie zmiana wymiaru opon lub mocy alternatora wg potrzeb)
7. PCM->Procedures->Page 2: Write current firmware to PCM
8. Mocne trzymanie palców, by write nie padło...
Proces 1,2 i 3 chodzi o zachowanie swoich konfiguracji i firmware na wypadek gdyby poszło coś nie tak? W punkcie 5. muszę załadować VIDblock z punktu 3. ?
Przy " Auto " w block size przy "Write current firmware" ustawić na 128 tak jak koło "Read firmware" czy inną wartość ?
4. Czy muszę po wgraniu nowego firmware, wykonać reset KAM? Ktoś pisał o wybraniu opcji SIM28 ( bo samo się nie wybiera ) przed wgraniem, czy też taką mam wartość wybrać?
Sporo tych pytań się nazbierało, jeśli masz chęć to odpowiedz chociaż na połowę. Bardzo ułatwi mi sprawę. Pozdrawiam.