View Single Post
Stary 29-03-2018, 15:55   #4985
disaster3
ford::average

Imię: Bartek
Model: Focus III FL/Mondeo V
Silnik: 1.5 EB (183 KM)/1.5 EB (165 KM)
Rocznik: 2015/2019
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał latar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
@disaster3 Tiguan w dobrej opcji zejdzie na pniu jak będziesz chciał sprzedać. I to w wysokiej cenie. ...ale czy to dobry samochód na trasy? Chyba nie bardzo.
No właśnie. Tak sądzę, że SUVy czy CrossOver'y to są po to bo taka moda lub ktoś mieszka w górach, to też się przyda. Większy prześwit, 4x4, łatwiej wyjechać z zaspy, czy wjechać pod górkę/z górki, ale w dalsze trasy to raczej zdecydowanie lepiej się sprawdzą limuzyny.

Tylko patrząc na moje przebiegi (10-15 tys km. rocznie) i biorąc pod uwagę, że to tylko będzie samochód na dłuższe trasy i czasami przejazdy obwodnicą (35-40km w jedną strone) do pracy warto wejść diesel'a? I jeśli tak to czy nie lepiej dla mnie wziąć Vignale 180KM z manualem fwd? Zrobić jakiegoś drobnego chipa na ok. 200KM/450-470 Nm i do w/w zadań na parę lat by spokojnie starczył. Te 15 tys PLN różnicy między 2.0 BiTDCi można by było zainwestować w dodatki. Plus tego taki, że jest dostępny manual bo PS też ponoć za specjalny nie jest.
Do krótszych wyjazdów i takiego typowego jeżdżenia po mieście zostałby obecny Focus.

W czymś takim bym się widział Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (może udałoby się też uzyskać 18% rabatu jak na focus'a to cena wtedy byłaby bardzo przyjemna)
www.ford.pl/s/fmsR

Ostatnio edytowane przez disaster3 ; 29-03-2018 o 16:11
disaster3 jest offline   Odpowiedź z Cytatem