Dla mnie podłokietnik jest bardzo ważny i kupując fokę też zwracałem uwagę na to, czy ten egzemplarz go posiada. Szkoda tylko, że nie wypróbowałem go w dłuższej trasie
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak dla mnie ten podłokietnik jest stworzony... do stania w korkach. Jego umiejscowienie zapewnia wygodniejszą obsługę skrzyni biegów. W trasie, gdy obie łapy na kierownicy, łokieć jest za wysoko, by korzystać z podłokietnika. Z lewej strony łokieć oparty na podłokietniku drzwiowym a z prawej nie ma nic na tej wysokości.
Mi to się marzy jakiś "podłokietnik kapitański", rodem z vanów. Zeby jadąc w trasie z włączonym tempomatem było wygodnie. Jednocześnie możliwość jego składania, by nie przeszkadzał na serpentynach. Jeździłem w trasach z takim cudeńkiem i nawet nie chcę już jechać w długą podróż autostradą bez tempomatu i podłokietnika "trasowego"
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No i tak podłokietnik przed i po lifcie to inna bajka, choć u mnie po lifcie nadal jest to mocno nieprzemyślane. Jakby jeden człowiek myślał o podłokietniku a drugi o uchwytach na napoje / schowkach i postanowili ze sobą nie rozmawiać a potem trzeci człowiek obie rzeczy zmontował i wyszło, jak wyszło. Wysunięcie podłokietnika sprawia, że uchwyty na kubki stają się bezużyteczne. Sam podłokietnik nie ma regulacji wysokości. Czyli zabawa w przekładkę tunelu z podłokietnikiem z Mk2 FL tylko dla podłokietnika to jak dla mnie ma uzasadnienie wyłącznie estetyczne. Z pewnością nie ma uzasadnienia praktycznego. Wolałbym coś dodatkowego, regulowanego w obu płaszczyznach i nie blokującego uchwytów na napoje