Dzięki wszystkim za obejrzenie moich wypocin nt pierwszych wrażeń 2.0 TDCI. Info nt DPF/SCR sprostuję w komentarzu pod filmem - dzięki za spostrzegawczość
@
biner
.
Nie sprawdziłem spalania z dystrybutora bo nie wiedziałem ile poprzedni użytkownik przejechał km zanim ja przejąłem auto. Działanie start/stop zapewne spowodowane niskim naładowaniem aku. Mi 2.0EB w takiej trasie pali w granicach 9-10l/100 a minimalnie jazda zgodnie z przepisami poniżej 8l/100. Mam materiał z porównania spalania 2.0EB vs. 2.0 TDCI. Trasa przez miasto 10km i 2gi test poza miastem 24km. Mam też już materiał z porównania zwykłych świateł vs FDL. Po świętach będę publikował. Pewnie podrzucę linki.
Proszę jeszcze o info odnośnie działania dpfa w 2.0 TDCI - jest dotrysk bezpośrednio do filtra czy go nie ma? Wiem że kiedyś był. Jeszcze wcześniej był płyn eolys czy jakoś tak który się uzupełniało co około150-200k km. Potem chyba wszedł dotrysk ropy a obecnie to nie wiem jak jest. Potrębuję to info do sprostowania pod filmem. Dzięki.