Nie da się tak przy "braku prądu". Jak jadę to się ładuje i za chwilę albo wyłączy spalinowy albo go wspomaga. Nie można wybrać tylko trybu EV więc Ci nie odpowiem. Tzn przy 140km/h nigdy się spalinowy nie wyłączy ale będzie wspomagany przez EV. Jednak przy 135km/h jeszcze jest możliwe aby spalinowy całkowicie się wyłączył. Mało miałem okazji jeździć na długich trasach ale w przedziale między 130km/h a 140km/h to spalanie jest nieco poniżej 6l/100. Świadomie jednak nie przekraczałem tych 135km/h żeby pozwalać silnikowi spalinowemu na "odpoczynek". Myślę jednak, że przy 140km/h a nawet więcej spalanie ciągle będzie w okolicach 6L/100. Gdzieś czytałem, że ten limit prędkości powyżej którego silnik spalinowy się nie wyłączy wynika z potrzeby dbania o skrzynię. Chodzi o jej smarowanie. Jednak jadąc to wspomniane 140km/h to tak jak pisałem, silnik benzynowy nie wyłączy się jednak będzie bardziej wspomagany przez EV. Na "zegarach" widać czasem, że wykorzystanie silnika PB i EV jest po 50%. można by to chyba porównać do odłączanych cylindrów w niektórych konstrukcjach. Pewnie, że diesel w trasie daje nam takie przyjemne poczucie "ciągu", czego w hybrydzie Mondeo nie da się uświadczyć. Przecież jeździłem dieslem 6 lat to wiem o co chodzi. Muszę jednak przyznać, że gdybym jeździł w większości po trasach to sam pewnie jeszcze bym wybrał diesla. Ocenie 80% jazdy mam po mieście. Chciałem jedynie nieco "powalczyć" z ogólnym stereotypem, że hybryda na trasy się nie nadaje. Inna sprawa, jak technologia dostępna w Tesli zacznie być bardziej przystępna cenowo, to zobaczycie, że mało kto zatęskni za dieslem. Za niedługo będę mieć okazję pojechać modelem S to wrzucę jakąś relację
Po mieście bez jakiejś specjalnej eko jazdy spalanie jest nieco poniżej 5L/100. Zazwyczaj 4,7-5,0. Jeśli by spróbować być eko to 4,5 jest osiągalne. W zimie to spalanie nie odbiega od zwykłego benzyniaka czyli 7,0-8,0 trzeba liczyć na krótkich dystansach tzn takich między 8-10km. Jeśli mamy do pokonania pwoiedzmy 15-20 km spalanie znowu zejdzie do poziomu 6,0. No chyba, że ktoś nie będzie włączał ogrzewania to zamknie się w 5,0 ale aż taki oszczędny to nie jestem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Trzeba też brać pod uwagę, że nie samym spalaniem człowiek żyje. HEV potencjalnie powinien być mniej kłopotliwy od diesla a poza tym.....HEV jest tańszy niż diesel.