Odp: Mondeo MK5 - wrażenia, opinie, uwagi użytkowników - dyskusja okołotematyczna
Serwis musi przedstawić Ci cennik oraz zakres usług przed rozpoczęciem naprawy, tak stanowi prawo. Za wszystkie naprawy, o których nie zostałeś poinformowany i zostały wykonane bez Twojej zgody masz prawo nie zapłacić. Nie bójcie się ASO to nie jest banda rozbójników tylko normalni ludzi. Ceny mają wyższe niż Pan "Mirek" w szopie bo muszą ponosić koszty szkoleń, utrzymania Autoryzacji itp. Negocjujcie ceny, a będziecie zadowoleni. Kiedyś widziałem w dziale o PS jak kolega wrzucił skan faktury i miał ok 40% rabatu na olej. Niestety nie zawsze za wyższymi cenami idzie w parze kompetencja ale nie mnie to oceniać. Zawsze jeździłem do ASO z uśmiechem na twarzy i zawsze z uśmiechem wracałem.
Bump: P.S. Nikt Wam nie zabroni przywozić swoich części, filtrów lub oleju jeśli są zgodne ze specyfikacją producenta.
Nie trzeba serwisować samochodu na gwarancji w ASO. należy tylko uwodnić w przypadku gdy chcemy skorzystać z gwarancji, że serwis, w którym serwisowaliśmy nas samochód wykonywał wszystko zgodnie z zaleceniami i procedurami producenta.
|