Temat: [Mondeo 2014- ] Spalanie 2.0 Ecoboost
View Single Post
Stary 05-04-2018, 11:48   #1197
Jumatorek
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: Mondeo MK IV FL VW T6
Silnik: 1.6 EcoBoost 2.0 TDI
Rocznik: 2014 2015
Domyślnie Odp: Spalanie 2.0 Ecoboost

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Rozgladałem się po rynku i reasumując jeszcze normalne silniki to ma ford, bo jak ktos chce kupić klekota to ostatnia okazja, bo później dostaną w gratisie SCR i siury będzie trzeba lać.Szwagier pracuje jako mechanik i opowiadał mi że to się trochę sypie, szczególnie po zimie mają roboty z tym, bo ta sól zapycha przewody i czsami rozsypuje się pompka i koszt naprawy z wymianą pompy ok 1800 2500. Latem przy wysokich temp też zapycha się a więc ekowynalazki przysparzają kosztów.
Scr i adblue to poracha. Mam w VW t6 zrobiłem nim w 2.5 roku 150tys a układ adblue już kilka razy odmawiał posłuszeństwa. W mrozy padła grzałka (te szczyny bez grzania zamarzaja nawet przy - 5) jak padła grzałka zaraz później pompka i przewody bo dostał się do niej zamarzniety tzn. Zzelowany mocznik. Oczywiście od razu tryb awaryjny i obowiązkowo serwis. Zastanawiam się nad montażem emulatora i jeździe bez adblue bo strach pomyśleć o kosztach jak skończy się gwarancja.

Wysłane z mojego WAS-LX1 przy użyciu Tapatalka
Jumatorek jest offline   Odpowiedź z Cytatem