Temat: [Focus 2004-2008] Nowe, głośne amortyzatory KYB
View Single Post
Stary 09-04-2018, 12:51   #8
Miloszroza
ford::amateur

Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1,8 TDCI
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Nowe, głośne amortyzatory KYB

Cytat:
Napisał kozunio12 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przyjrzyj się poduszkom amortyzatorów, bo też walczyłem z głuchym stukaniem z lewej strony i tu był winowajca
Sugestia dobra, tylko poduszki amortyzatora też były wymienione razem z amortyzatoramiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Bump:
Cytat:
Napisał maureliusz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja się założę o pifko... że to te duże gumy/silent blocki wahacza :-D
Miałe.. to samo!

Bujałem się rok. ASO / diagnosta - nic!
Pewnego razu na przeglądzie diagnosta bąknął: trochę się panu gumy rozwarstwiają, trzeba będzie nie długo wymieniać...
A ja: że co? Pan pokaże!

Wymieniłem za kilka dnie na Lemforder i ... cisza do dzisiaj :-D

PS. Jak przejeżdżałem przez tory to była masakra oraz na małych kamyczkach lub szutrze. Nikt nie wiedział co to.
Też tak bym pomyślał, ale w zeszłym roku miałem generalnie wymieniane 90% wahaczy i gumowych elementów. Na stacji diagnostycznej potwierdzili że nie ma luzów czy uszkodzonych elementów.

Bump:
Cytat:
Napisał Fulara Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
kyb z węgier czy hiszpani ?
Szczerze nie wiem, na fakturze nie ma wzmianki o producencie, a pudełka już nie mam.

Ogólny taki opis poszczególnych części:
Dopasowanie katalogu dla wybranego auta
SM5589 - KYB - Informacje dodatkowe
Rok prod. od: 11/2004

334841 - KYB - Informacje dodatkowe

334840 - KYB - Informacje dodatkowe

910026 - KYB - Informacje dodatkowe

553358 - KYB - Informacje dodatkowe