Odp: Nowy Focus 2018 - wyciek zdjęć przed premierą
Wygląda na to, że Ford zaczął się wzorować na Subaru. Jest to marka, która ma mistrzowski marketing - gdy zapowiadają nowy model to gwałtownie wzrasta sprzedaż obecnej generacji... Prawdę mówiąc mój Focus gen. 3,5 jest po prostu ładny. Przód mi się cały czas bardzo podoba, na tył za bardzo nie mieli pomysłu, ale daje radę. W środku nie ma szaleństwa, ale dramatu również. W przypadku gen. 4, to środek z tabletem przyklejonym do deski to jakiś dramat... Nie można było tego jakoś wkomponować? Rozumiem, Mercedes itd. - ale jakoś w gen. 3,5 udało się i wyglądało to elegancko. Zegary jak dla mnie takie same jak w 3,5 - to, że nie ma cyfrowych to słabo. Zgrupowanie przycisków na kierownicy uważam na plus - bo np. obsługa tempomatu w moim Focusie, to nieporozumienie. Muszę oderwać palce od uchwytu kierownicy i jeszcze w dodatku tempomat przeskakuje o 1 km/h, a nie o 5, jak jest to w większości samochodów. Może to poprawili... Reszta to drobiazgi, może będzie trochę więcej miejsca... Reflektory w gen. 4,0 to porażka, tył porażka itd. Pewnie na żywo to będzie wyglądać OK. Trzeba poczekać do FL - z moich doświadczeń z marką Ford wynika, że facelifting to jest naprawdę skok do przodu... Ogólnie jestem rozczarowany.