Odp: Komplet nowego sprzegła sie ślizga.
Dolacze sie do tematu, co prawda mondeo mk4 ale silnik ten sam 2,0 tdci 141km i 353 Nm. W zeszlym roku zaczeolo sie slizgac sprzeglo (oryginalne) i dwumasa zaczela dawac znaki. Podczas powrotu do Polski auto stanelo na biegu, a sprzeglo sie dalej slizgalo sie. Pojechalem do Solid Garage z calym komplentym zestawem: sprzeglo, docisk, dwumas, wysprzeglik. Zrobili, auto super jezdzilo. Pojechalem na hamownie i na hamowni juz sie zaczelo slizgac ponownie bo widac to na wyniku. Zrobilem 14 tys km i znow to samo, znow sie slizgalo i strasznie smierdzialo po ostrzejszym rozpedzniu na roznych biegach, raz sie slizgalo a raz nie. Pojechalem do Solidu drugi raz ale juz wrzucili mi od siebie sprzeglo dwumase pomierzyli, posprawdzali wysprzeglik i nie mieli sie do czego przyczepic. Wyjechalem od nichi bylo ok. W drodze powrotnej na Litwie sprzeglo mi sie znow zaczelo slizgac .Od wymiany minelo 1000km. To raczej nie wina sprzegla, chodzi mi po glowie czy moze pompka przy pedale sprzegla nie powoduje sytuacji takiej ze ja puszczam sprzeglo bieg jest wrzucony, a sprzeglonie do konca dochodzi do dwumasy i calosc wyglada tak jak bym jechal z ekko wcisnietym pedalem sprzegla. W Solidzie sie nie spotkali z czyms takim jeszcze pytalem rozne warsztaty i tez nie mieli takiwj sytuacji. niewazne ile razy wymienie sprzeglo ono sie bedzie dalej slizgac z tego co widze. Dodam ze za pierszym razem po wymianie sprzegla z dwumsa biegi mi ciezko chodzily po drugiej wymianie biegi chodza jak bajka.
pierwsze sprzeglo bylo kupione z allegro z niby aukcji "okazji cenowej" to jeszcze zalozylem ze moze czesc jakas lipna, ale za drugim razem wsadzili swoja czesc i mi odpowiedzili ze niczym sie nie rozni ich czesc a moja.
ale skoro drugie sprzeglo sie slizga juz po 1000km?
auto niema problemu z trubosprezarka, czy jakies wycieki skrzynia-silnik
mechaniory z Solidu wiedze jak bardzo sie slizgalo sprzeglo bo na jezdzie probnej to czuli to sami i widzili co ja
jakies sugestie ? teraz jade na urlop to juz jestem umowiony na reklamacje bo dwa razy to samo robione ale efekt ten sam dalej sie slizga sprzeglo
Ostatnio edytowane przez Thomsit ; 12-04-2018 o 09:10
|