Cytat:
Mówiąc inaczej, swoim szybszym autem szybciej dobijam do ograniczenia prędkości i się jego trzymam, niż jak mając wolniejsze auto gdzie wnerwiałem się jak np. dojeżdżałem do skrzyżowania i zapalało się pomarańczowe. Wolniejszym autem częściej próbowałem późno przeskoczyć zamiast hamować niż mając auto szybsze które do 70-100km/h zbiera się 3 razy szybciej. Wynika to z faktu, że szybszym autem dojeżdżam szybciej do celu mimo trzymania się przepisów, niż wolniejszym autem którym "naginałem" przepisy bo się "śpieszyłem".
Inne podejście. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
tylko w 99% przypadków to raczej dużo szybciej jeździsz niż tylko przyspieszasz szybciej do dozwolonej prędkości
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
czekając na auto miałem pożyczone na końcówce clio 1.2 - małe lekkie auto 75KM mało co ruszało sprawniej ze świateł niż ja
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tyle , że było na tyle wolne , że na mojej standardowej trasie do firmy 5 razy więcej stałem na światłach bo nie "zdanżałem" tam gdzie zawsze przejeżdżałem na zielonym
kilka dni temu jeździłem 2 dni na dojazdówce ( max 80 km/h i delikatnie przyspieszałem ) .. spalanie 1-1,5 l mniej niż zawsze na tej samej trasie
ps. na marginesie mazdy i tych zdjęć to też mogę zrzucić jak się toczę 50-60km/h i chwilowe rzędu 3 coś l/100 km
.... przy pomiarze spalanie robionym przez Zachara 2.0 dobijało z chwilowym do ponad 80 l/100km