View Single Post
Stary 11-04-2018, 19:04   #5142
kaan1
ford::expert

Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Mondeo 2015 vs konkurencyjne auta

Cytat:
Napisał kocur Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dorzucając Yarisy i inne małe benzyniaki, wyjdzie że dizle to 1/4 sprzedaży (malejącej).
Gdyby mieli diesla to pewnie sprzedawaliby go w Europie więcej - ale to co mają w ofercie nie ma nic wspólnego z nowoczesnym dieslem. Przyjęli strategię hybrid i wycofali się z diesla - nie chcieli wydawać kasy na samodzielny rozwój nowego diesla (nowe normy Euro 6!!!). Zwłaszcza że wtopili z Euro 5 - diesle były do tego stopnia nieudane że zapożyczyli z BMW. Wolą tą kasę wydać na lobbying elektryczności. A diesla rozwijać im się nie połaca gdyż ich główne rynki to Stany i Azja / Japonia a tam dieslem się nie jeździ

Bump:
Cytat:
Napisał edmun Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sam zauważyłem, że im mam mocniejsze auto, tym "wolniej" jeżdżę. Mając małe popierdółki, miałem jazdę bardziej agresywną, niż mając "zapas".
Też tak mam - zwłaszcza na trasie. Słabe auto miejskie (1.2 80 KM 3 cyl wolny ssak) wymaga ciągłego trzymania w obrotach i momencie gdyż jak się utknie za ciężarówką to można mieć ogólne problemy z włączeniem się do lewego pasa. Ale to samo lekkie autko jest jednym z najdynamiczniejszych w mieście

Ostatnio edytowane przez kaan1 ; 11-04-2018 o 19:31
kaan1 jest offline   Odpowiedź z Cytatem