Cytat:
|
Dorzucając Yarisy i inne małe benzyniaki, wyjdzie że dizle to 1/4 sprzedaży (malejącej).
|
Gdyby mieli diesla to pewnie sprzedawaliby go w Europie więcej - ale to co mają w ofercie nie ma nic wspólnego z nowoczesnym dieslem. Przyjęli strategię hybrid i wycofali się z diesla - nie chcieli wydawać kasy na samodzielny rozwój nowego diesla (nowe normy Euro 6!!!). Zwłaszcza że wtopili z Euro 5 - diesle były do tego stopnia nieudane że zapożyczyli z BMW. Wolą tą kasę wydać na lobbying elektryczności. A diesla rozwijać im się nie połaca gdyż ich główne rynki to Stany i Azja / Japonia a tam dieslem się nie jeździ
Bump:
Cytat:
|
Sam zauważyłem, że im mam mocniejsze auto, tym "wolniej" jeżdżę. Mając małe popierdółki, miałem jazdę bardziej agresywną, niż mając "zapas".
|
Też tak mam - zwłaszcza na trasie. Słabe auto miejskie (1.2 80 KM 3 cyl wolny ssak) wymaga ciągłego trzymania w obrotach i momencie gdyż jak się utknie za ciężarówką to można mieć ogólne problemy z włączeniem się do lewego pasa. Ale to samo lekkie autko jest jednym z najdynamiczniejszych w mieście