Temat: [S-MAX 2006-2015] Komplet nowego sprzegła sie ślizga.
View Single Post
Stary 12-04-2018, 08:56   #18
Thomsit
ford::average

Imię: Zbyszek
Model: Ford Mondeo Sport Estate
Silnik: 2,0 TDCI 141KM 353Nm
Rocznik: 10/2008
Domyślnie Odp: Komplet nowego sprzegła sie ślizga.

Cytat:
Napisał Thomsit Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dolacze sie do tematu co prawda mondeo mk4 ale silnik ten sam 2,0 tdco 141km i 353 Nm.w zeszlym roku oryginaone sprzeglo zaczelo sie slizgac i dwumasa zaczela dawac znaki.podczas powrotu do Polski auto sganelo na biegu wrzucinym tak sie slizgalo. pojechalem dodo Solid Garage z calym komplentym zetsawem sprzeglo docisk dwumas wysprzeglik. zrobili auto super jezdizlo.pojechalem na hamownie i wynik fajnny ale falownie na. wyniku wyszlo od maksymalnego monetu. zrobilem 14 tys km i znow to samo zaczelo siemęża slizgac ii smierdizec na roznych biegach podczas przyspieszania w roznych momentach raz sie slizgal ai raz nie. pojechalem do Solidu drugi raz ale juz wrzucili mi id siebie sprzeglo dwumase pomieryzli posprawdzali wysprzeglik i nie mieli sie do czego przyczepic. wykechalen od nich w drodze powrotnej na litwie sprzeglo mi sie zniw zaczelo slizgac.od wymiany minelo 1000km. to raczek nie wina sprzegla.chodiz mi p glowie czy moze pompka przy pedale sprzegla nie powoduje sytuacji tkaiej ze ja puszczam sprzeglo bieg jest zaprzegony ale ona powoduje sytuacje jak by sprzeglo bylo dalej lekko wcisniete i. podczas o ciazenia sie uslizguje sprzeglo. W Solidzie sie nie spotkali z czyms takim jeszcze pytalem rozne warsztaty i tez nie mieli tkaiej sytuacji. niewazne ile razy wymienie sprzeglo ono sieedzie dalej slizgac.dodam ze za pierszym razme po wymianie sprzegla z dwumSa biegi mi ciezko chodzily po drugiej wymianie biegi chodza jak bajka.

jakies sugestie ? teraz jade na urlop to juz jetsem umowiony na reklamacje bo dwa rayz to smao robione ale efkt ten sma dalej si slizga sprzeglo
przepraszam za to badziewna forme posta tak wlasnie wychodzi jak sie pisze na szybko z malego smartfona wielkimi plauchami

zamieszcze posta jeszcze raz

poprawionego
Thomsit jest offline   Odpowiedź z Cytatem